Tuesday, September 18, 2007

Κάλεσμα για Ψήφο Διάλυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Οι εκλογές τις 16ης Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν. Πιο ήταν το αποτέλεσμα; Μείωση του ποσοστού των δύο καθεστωτικών κομμάτων εξουσίας, και αύξηση του ποσοστού των "μεσαίων" κομμάτων. Ιδιαίτερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέστει την μεγαλύτερη ήττα, κάτι το οποίο παραδέχτηκαν και τα ίδια τα στελέχη του.

Συμπέρασμα: Οι Έλληνες άρχισαν να ξυπνάνε μερικώς.

Τιμώρησαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ουδετερότητα και την απραξία της, για την αποτυχία της εκπαιδευτικής μεταρύθμισης, για τις υποθέσεις των ομολόγων και για πολλά άλλα.

Τιμώρησαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ για την έλλειψη πολιτικού λόγου απο μέρους του, για την απομάκρυνση του απο τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και για την ευκολία με την οποια αποποιήθηκαν την ευθύνη που έχουν για την κατάντια της σύγχρονης Ελλάδας.

Η προβληματικότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έγινε φανερή απο τον ίδιο του τον ηγέτη. Ο Γεωργάκης Παπανδρέου, υποτιμώντας τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα, έκανε δηλώσεις για νέα αρχή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ξεχνώντας κάθε προηγούμενη συμμετοχή του στην πολιτική. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας χωρίς συγκεκριμένες θέσεις. Με γενικόλογες υποσχέσεις και με πολλά πολιτικά λάθη κατάφερε να μειώσει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του κόμματος του.

Ελλείψη κάποιου αξιόλογου κόμματος με σαφή πολιτικό λογο και θέσεις, οι ψηφοφόροι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους δίνωντας την ψήφο τους στα υπόλοιπα κόμματα, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής τους τοποθέτησης.

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού κόμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι μια ακόμη ευκαιρία για να εκφράσουνε την πολιτική τους βούληση όλοι αυτοί οι αγανακτησμένοι. Η ανικανότητα του Γεώργιου Παπανδρέου είναι πλέον αναμφισβήτητη, είναι ο μόνος που μπορεί να πάει χειρότερα στις επόμενες εκλογές. Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να σώσει την κατάσταση, αλλά απο τον Γεωργάκη χειρότερος δεν είναι.

Δημιούργησα αυτό τον χώρο για να κάνω ένα κάλεσμα σε κάθε Έλληνα πολίτη που βαρέθηκε και κουράστηκε πια με όλες αυτές τις βλακείες να καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στο κόμμα που τόσο τον βασάνισε.

Καλώ όλους τους Έλληνες με πολιτική συνείδηση, να κατέβουνε και να ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τους καλώ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έτσι ώστε να μην δωθεί η ευκαιρία σ' αυτό το κόμμα ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ. Αν οι εκλογές είναι ανοιχτές για όλους όπως συνηθίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όλοι μπορούνε να συμμετέχουν, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης. Παρουσιάζεται η ευκαιρία να καταφέρουμε ένα καίριο πλήγμα.

Ψήφο στον ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Είναι ο χειρότερος και μας συμφέρει!

22 comments:

V@g€Li$ said...

Ακόμα πιο σίγουρη αποδόμηση του κόμματος θα επιτευχθεί αν ψηφιστεί για πρόεδρος ο Λαλιώτης, έτσι ώστε να φαγωθεί και "μιζοποιηθεί" ακόμα και το τελευταίο ευρώ του κόμματος! Ούτε το ρεύμα δε θα έχουν να πληρώσουν στο τέλος!!!

Πρετεντέρης said...

eiste zwa

V@g€Li$ said...

Ο theodor είπε: "eiste zwa"

Αυτά είναι επιχειρήματα...

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Haris said...

Σας πονάει ο πατέρας του ο Ανδρέας , ε...?
Πολύ αργά, όμως...
Ευτυχώς που κυβέρνησε την Ελλάδα, και είμαστε ελεύθεροι τώρα...

Giannis Dramountanis said...

http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/09/vs.html

http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/09/vs.html

http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/09/vs.html

http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/09/vs.html

NetGo said...

καλα καλα... πηγαίνετε όλοι μαζί με τον απογονο του δωσίλογου που άλλαξε το επωνυμο του για να δείξει τάχα την ``βενιζελική`` καταγωγή του.Όλοι μαζί με αυτον που είπε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι επίπλαστο. Όλοι μαζί με αυτόν που δεν τόλμησε να κάνει δηλώσεις στην χαριλαου τρικούπη το βράδυ των εκλογων.Όλοι μαζί με τον γαμπρο του Μπακατσέλου (δεξιος και διαπλεκόμενος τόσο που ο Κόκκαλης μπροστά του είναι μερμήγκι).

NetGo said...
This comment has been removed by the author.
Nikos Katsamatsas said...

Συγχαρητήρια για το blog σας. Ας βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι ώστε το ένα από τα δύο σάπια κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, να σταματήσει να κάνει κακό στον τόπο.

Unknown said...

πΩς ΕΊΣΤΕ ΚΡΕΤΊΝΟΙ ΕΊΝΑΙ ΓΕΓΟΝΌς ΑΝΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΟ .
δΕΝ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΒΡΕ ΖΩΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΟΟΣΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΑΥΤΟΥΛΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ.
ΗΛΙΘΙΟΙ!!

Athena said...

Ο Βενιζελος μας εδειξε τον... προοδευτισμο του στο outlook και στις ταυτοτητες που μονο διπλα στον Χριστοδουλο δεν τον ειδαμε.

V@g€Li$ said...

kaithpan, από το λόγο σου φαίνεται πόσο μορφωμένος και πόσο μη-κρετίνος είσαι εσύ! Ευγε!

Armodios said...

Ναι οταν μεινει ο παπανδρεου θα διαλυθει σιγουρα το κομμα...αυτο ειναι το μονο σιγουρο...

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ειναι η μονη σανιδα σωτηριας μας...και τι σανιδα !!!

Divaynne said...

ρε φίλε...απλά άλαξε κόμμα...

Anonymous said...

Είναι πολύ απλό να βρίζεις κάποιον μέσω internet. Η μαγκιά όμως είναι να το κάνεις επώνυμα. Οι προδότες αριστεροί και οι δεξιοί περισεύουν σε αυτή την χώρα. Φτάνει πια. Μακριά τα λαμόγια (Μπένι) και όλοι οι δούλοι τους.

KOMMOYNI said...

Ρε φιλε, ασ'το λιγο πιο χαλαρο.
Απλα πες: "Ψηφιστε οποιον νομιζεται οτι θα βλαψει περισσοτερο το ΠΑΣΟΚ".

Το ζητημα ειναι να εχουν προβληματα τα κομματα του δικομματισμου, τωρα το ποια λυση θα ειναι η "χειροτερη" θελει πολυ μαντεψια....ας ελπισουμε απλα να επικρατησει αυτη!!

nikolaos75 said...

το ζητημα ειναι να μην κυβερναει αυτη η καταστροφη που λεγεται νεα δημοκρατια...Eκτως κι αν ειστε βιομηχανοι η εφοπληστες οποτε τη θελετε ισοβεια κυβερνηση...

theodore said...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Λένιν,Τρότσκυ,Παπαρήγα,τρέμουν τον...ΓΑΠ.
Διαβάστε ένα ανθολόγιο της επαναστατικής και προλεταριακής σκέψης του...πατερούλη του ΠΑΣΟΚ.

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Παρρησία said...

Ψήφο στον GPAP για ακόμη χαμηλότερα ποσοστά

Δες και εδώ: http://www.parrisia.com/

Paraskevi Dendrinou said...

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα διαρκές αίτημα, το οποίο παραμένει μετέωρο. Ακόμη και μετά τη νίκη στις εκλογές του 2000, οι «ευαίσθητοι δέκτες» κατάλαβαν ότι η κοινωνία τούς προέτρεπε να αλλάξουν. Να συνθέσουν μια νέα εικόνα, να φρεσκάρουν τις ιδέες, την πολιτική τους, τα πρόσωπα της ηγετικής ομάδας. Το αίτημα προσέκρουσε σε μια «αδήριτη» πολιτική πραγματικότητα: είναι δύσκολο ένα κόμμα να «αυτομετασχηματισθεί», όταν βρίσκεται στην εξουσία.
Μετά τις εκλογές και την ήττα του 2004, το αίτημα ενισχύθηκε. Η εντολή που έλαβε από το εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ ο νέος του πρόεδρος ήταν «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα». Δυστυχώς, το αίτημα αυτή τη φορά ακυρώθηκε. Οι αλλαγές που έγιναν με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου ήταν αντιφατικές, χωρίς σχέδιο, τα πρόσωπα που κλήθηκαν να τις υλοποιήσουν αποδείχθηκαν εμφανώς ανεπαρκή, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος παλινδρομούσε συνεχώς μεταξύ αναπαλαιώσεων και νεωτερισμών χωρίς ουσία και προοπτική. Το αίτημα επανέρχεται πλέον μετά τη δεύτερη εκλογική ήττα στις 16 Σεπτεμβρίου και μπορεί να αποδειχθεί το καθοριστικό κριτήριο για την αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου. Με άλλα λόγια, είναι αρκετά πιθανό αυτός που θα επικρατήσει, να είναι ο υποψήφιος που θα καταφέρει να διαχειριστεί και να εκφράσει το μετέωρο ζήτημα της αλλαγής και της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ. Παπανδρέου έρχεται αντιμέτωπος με ένα αντικειμενικό μειονέκτημα στην προσπάθειά του να ξανασηκώσει τη σημαία του «νέου ΠΑΣΟΚ». Είναι αυτός που τη σήκωσε μετά το 2004, αλλά αντί για μια νέα εικόνα, προέκυψε ένα δύσμορφο «προϊόν». Τώρα επιχειρεί να πείσει ότι κατάλαβε τα λάθη του και ζητεί μια «δεύτερη ευκαιρία» να κάνει ό,τι δεν έκανε για τριάμισι χρόνια.
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο μειονέκτημα. Δεσμεύεται ότι τώρα θα «τα αλλάξει όλα», αλλά το στίγμα των αλλαγών που προτείνει, μοιάζει με μια πορεία επιστροφής στο παρελθόν, στο «γνήσιο» και «αυθεντικό» ΠΑΣΟΚ της εποχής του Ανδρέα. Αντί να κοιτάζει μπροστά, ζητεί «επιστροφή στις ρίζες».
Το τρίτο μειονέκτημα αφορά τις συμμαχίες και τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν. Το «ιστορικό ΠΑΣΟΚ» που τον στηρίζει, είναι μια φωτογραφία της «τάξης του 74», της πολιτικής γενιάς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Ανδρέα και της «τάξης του 81», της γενιάς δηλαδή που πρωταγωνίστησε στις κυβερνήσεις της Αλλαγής. Η φωτογραφία της ηγετικής ομάδας, που περιβάλλει τον Γ. Παπανδρέου, περιλαμβάνει πρόσωπα παλιά και φθαρμένα από την πολυετή διακυβέρνηση της χώρας. Ακυρώνει, λοιπόν, τη δυνατότητά του να διαχειριστεί πειστικά το αίτημα για την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη πλευρά, ο Β. Βενιζέλος φάνηκε στην αρχή της κούρσας να διστάζει να εκφράσει με συνοχή και πάθος το αίτημα για τη δημιουργία μιας νέας εικόνας του ΠΑΣΟΚ. Πιθανώς γιατί υπολόγιζε ότι ο δρόμος για τη νίκη θα ήταν σύντομος και άρα δεν θα χρειαζόταν να ξεδιπλώσει μια συνολική πολιτική ατζέντα.
Φαίνεται, όμως, ότι στη συνέχεια το κατανόησε και άρχισε να περιγράφει μια «μεγάλη εικόνα». Κατέθεσε, την προηγούμενη εβδομάδα, ένα συνολικό σχέδιο για το ΠΑΣΟΚ με κεντρική ιδέα την εγκατάλειψη του «μοναρχικού» μοντέλου κόμματος και τη μετάβαση σε ένα μοντέλο συλλογικό, δημοκρατικό και ανοικτό, που προσομοιάζει στα πρότυπα των κεντροαριστερών κομμάτων της Δυτ. Ευρώπης. Παράλληλα άρχισε να επικρίνει τον «καθεστωτισμό», τα «κομματικά ιερατεία», τα «κομματικά κατεστημένα» και να τοποθετείται απέναντι σε όλα τα στοιχεία της φυσιογνωμίας του «παλαιού ΠΑΣΟΚ».
Ο Β. Βενιζέλος έκανε το αυτονόητο: ταυτίστηκε με τις αντιλήψεις της κοινωνίας που βλέπει το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα παρηκμασμένο και φθαρμένο. Και επιχειρεί να την πείσει ότι αυτός έχει τη δύναμη να αλλάξει την εικόνα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Ο συντονισμός με τις αντιλήψεις που έχουν διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη για το ΠΑΣΟΚ είναι και το στοιχείο που έθεσε τον Β. Βενιζέλο σε τροχιά ανάκαμψης στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Αν ο Β. Βενιζέλος συνεχίσει σε αυτήν την τροχιά, θέτοντας με έμφαση την ατζέντα για μια νέα φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να αποκτήσει ένα καθαρό και ευδιάκριτο πολιτικό στίγμα. Ως ο εκφραστής της δυναμικής της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό το στοιχείο («ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ...») προστεθεί σε ένα δεύτερο στοιχείο που διαθέτει («μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή και τη ΝΔ...»), τότε ο Βενιζέλος αποκτά ένα ισχυρό πολιτικό μείγμα με σημαντική δυναμική στην πορεία για την 11η Νοεμβρίου.
Οπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η δυναμική στο ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ πιθανό αυτός που θα επικρατήσει να είναι αυτός που θα εκφράσει καλύτερα το αίτημα για ένα «νέο ΠΑΣΟΚ».
Τουλάχιστον αυτό ενδιαφέρει την κοινωνία...

xazopouli said...

Ηρθε η ώρα να γίνει το ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ. Ηρθε η ώρα, να αλλάξουν όλα.
Θα δωθεί ΤΕΛΟΣ, σε κλέφτες, λαμόγια, υπαλλήλους των συμφερόντων.
Το ΠΑΣΟΚ είναι στους δρόμους. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο λαός. Και ήρθε η ώρα που ο λαός θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του.
Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα είναι όσοι πάρουν το χρίσμα από τον λαό.
Οχι αυτοί που το χρίσμα το παίρνουν από τα αφεντικά τους και τα τηλεπαράθυρα ή τα μπαρ της Μυκόνου.
Αυτά τέλειωσαν.
Στις επόμενες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκλογές, οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα αναδειχθούν από τον λαό.
Για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ έφτασε το τέλος της διαδρομής.
Αυτό θα το καταλάβετε στην πορεία, μετά τις 11/11.
Δεν πρόκειται για απειλή, πρόκειται για απόφαση του λαού.
Απόφαση του λαού, που την πήρε από το 2004.
ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ.
Δεν είναι σύνθημα. Είναι απαίτηση. ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

admin said...

Ψηφιζω Γιωργακη,στηριζω Καραμανλη!!